Rengøring og vedligeholdelse af produkter i træ

Rengøring og vedligeholdelse af produkter i træ

Rengøring og vedligeholdelse af produkter i træ

Hos Wood To You elsker vi træ - det har du nok allerede fundet ud af. Vi elsker følelsen af træ, duften af træ og holdbarheden af træ. Træ er et utroligt holdbart materiale, så hvis du passer godt på dine træprodukter, så kan de holde for altid. Det gælder både dine træprodukter i stuen, i køkkenet, i soveværelset, på kontoret m.v. Træ er et levende materiale, så lidt vedligeholdelse er nødvendig, hvis du ønsker, at de skal fremstå som nye mange år frem. Vi har her samlet et par gode tips og råd til vedligeholdelse af alle typer træprodukter.

Sådan beskytter du dine produkter i træ

Du har netop købt nogle nye fine produkter af træ, men hvor er det best at placere dem? Og hvad gør man med snavs, madrester og spildt drikkelse?

Placering af træprodukter

Undgå at placere produkter af træ i direkte sollys. De kan selvfølgelig godt tåle sol, men find gerne et sted i hjemmet, hvor de ikke står i direkte sollys hele dagen. Ved meget direkte sollys kan træet miste lidt af sin farve eller få mærker, hvis der f.eks. står ting på træproduktet imens.

Undgå desuden at placere træprodukter ved siden af enheder, som udleder høj varme. Som f.eks. ovne og pejse.

Undgå mærker og pletter på produkter af træ

Har du f.eks. et flot sofabord eller spisebord i træ, så ønsker du sikkert ikke runde pletter eller mærker på bordpladen. Et godt råd er at undgå at have varmegenstande stående direkte på bordet. Benyt i stedet en bordskåner under de varme skåle og gryder. Undlad desuden at placere ting med skarpe kanter på træprodukter, da de kan lave ridser i overfladen.

Derudover er det vigtigt at fjerne væsker som suppe, rødvin, tomatsauce m.m. fra overfladen, hvis de bliver spildt på bordpladen. De må ikke tørre ind, da du risikerer at efterlade et mærke for altid. Generel rengøring at træprodukter er vigtig. Du kan læse mere om rengøring herunder.

Sådan rengøres træprodukter

Er det ved at være tid til rengøring og pleje af dine træprodukter, så læs med her. Når du skal rengøre møbler og produkter i træ, anbefales det altid at benytte en blød klud. Det kan være en af bomuld eller mikrofiber. Undgå derfor at benytte svampe eller børster, da de kan lave mærker i træet.

Undgå også at benytte hårde kemikalier, da de kan nedbryde den beskyttende belægning, som træet har. Benyt kun rengøringsmidler der er anbefalet til træoverflader. Har man ikke dette, kan en våd klud også være helt fin. Når snavs skal fjernes, anbefales det at gøre det i en enkelt hurtig bevægelse. Gnid ikke snavset ned i træet. Derudover er det en god idé at køre kluden i samme retning som årerne på træet.

Det var vores tips og råd til god pleje af dine træprodukter. Generelt set holder produkter i træ rigtig godt, så overholder du ikke alle punkter, så er vi sikre på, at de nok stadig skal leve i mange år frem. Vores tips og råd er derfor til dig, der ønsker den længst mulige levetid og ønsker, at sofabordet eller hylden i træ ser ud som ny om 10 eller 20 år.

Har du nogle spørgsmål i forhold til rengøring og vedligeholdelse af træprodukter købt hos os, så er du altid meget velkommen til at kontakte os. Vi sidder klar til at hjælpe, uanset om du har brug for assistance til køb af nye træprodukter eller til vedligeholdelse af de produkter, som du allerede har købt. Vi sidder klar på telefon +45 42 92 92 32 og mail info@wotu.dk.

Find mere inspiration til boligen her

Tilføj en kommentar

* Skal udfyldes

Bemærk venligst at kommentarer skal godkendes, inden de vises