Oliering af af produkter og møbler i træ

Oliering af produkter og møbler i træ

Oliering af produkter og møbler i træ

Mange af vores træprodukter er behandlet med olie, hvilket beskytter det og giver en lækker overflade. Med tiden kan der opstå tørre områder på træproduktet. Det er derfor en god ide af give produktet en oliebehandling i ny og næ. Der er ikke noget bestemt tidspunkt, at vi anbefaler, at man gør det på. Man skal blot gøre det, når man føler, at træproduktet trænger til nyt liv. En oliering er ikke noget, som tager lang tid eller er besværligt. En oliebehandling får træproduktet til at fremstå som nyt og forlænger levetiden på det. Derudover får du den originale farve på produktet tilbage, så det vil se ud, som da du købte det. Ved at læse guiden herunder kan du nemt og hurtig selv behandle dine træmøbler og andre produkter i træ.

Gør træproduktet klar til oliering

Inden at du går i gang med selve oliebehandlingen, så er det en god ide at rengøre træproduktet. Det kan gøres ved at tørre alle overflader af med en fugtig klud. Dette fjerner støv og snavs.

For nemmest at kunne oliere produktet, at det også vigtigt, at du har god arbejdsplads til at gøre det. Sørg for at der er fri plads rundt om hele træproduktet, så der ikke står andre møbler i vejen. Det gør det nemmere for dig, og du undgår, at olien rammer dine andre møbler. Det er også en god ide, at lægge en stor papkasse eller lignende under produktet, så olie ikke løber ned på gulv eller tæppe.

Nu er du næsten klar til at gå i gang med selve olieringen. Du mangler blot at finde det udstyr frem, som du skal benytte. Det gælder:

  • P240 sandpapir til træ
  • To klude (helst 100% bomuld)
  • En god kvalitetsolie til træ (alt efter træsort kan der være forskellige olier)

Benyt sandpapir til hele træoverfladen

Nu er du klar til at begynde på selve behandlingen af træproduktet. Det første step er at benytte sandpapiret. Benyt sandpapiret på alle overflader, så træproduktet får en ensartet farve og struktur. Husk at køre sandpapiret i samme retning som strukturen i træet. Når du har benyttet sandpapiret blidt over det hele, er træproduktet klar til at modtage olien.

Oliebehandling af træprodukter og træmøbler

Det sidste step i denne guide er selve oliereingen af træproduktet. Dyp en tør bomuldsklud i en lille mængde olie. Kør herefter kluden med olie rundt på hele træproduktet eller træmøblet, så det er grundigt dækket af et lag olie. Det er vigtigt, at alle tørre områder er dækket. Lad det sidde i 10-15 minutter. Benyt herefter den anden bomuldsklud til at fjerne overskydende olie fra produktet. Husk at køre kluden i samme retning som strukturen på træet, så du undgår at små stykker af kluden sætter sig fast på overfladen. Lad herefter træproduktet tørre i et par timer, hvor det ikke tages i brug.

Så har dit træprodukt fået en ny oliebehandling og ser flot og skinnende ud - præcist som da du købte det. Nu er træproduktet igen godt beskyttet og er klar til at blive taget i brug. Vi håber, at guiden var nem at følge. Gem den gerne, hvis du ønsker at oliere dine træprodukter igen om et par år.

Er du også på udkig efter tips og tricks til rengøring af dine træprodukter og træmøbler, så har vi også lavet en guide til dette formål. Læs her om rengøring og vedligeholdelse af produkter i træ.

Tilføj en kommentar

* Skal udfyldes

Bemærk venligst at kommentarer skal godkendes, inden de vises