Indret et hyggeligt hjemmekontor

Indret det perfekte hjemmekontor

Indret det perfekte hjemmekontor

I en tid hvor flere og flere arbejder hjemmefra, er det vigtigt at skabe et godt, praktisk og behageligt hjemmekontor. Du er måske vant til at sidde på et kontor med fine kontormøbler, som sikrer en behagelig og god siddeposition og skal pludselig arbejde hjemmefra, hvor du måske slet ikke har et skrivebord eller de rette møbler. Et godt hjemmekontor er vigtigt for dig, da du tilbringer mange timer her i løbet af en dag. I fremtiden vil vi måske komme til at arbejde endnu mere hjemmefra, da coronaen stadig præger Danmark. Det er endnu uvist, hvornår vi igen kan vende tilbage til en normal arbejdsdag. Der er derfor vigtigt at få indrettet et hjemmekontor, som passer lige præcis til dig.

Vælg det rigtige skrivebord

Et skrivebord er klart det vigtigste redskab for en god arbejdsstilling. At sidde dårligt er både ubehageligt, men kan også give skader og dårlig ryg. En god højde på skrivebordet er derfor meget vigtigt for dig. Alle vores skriveborde er testet til at blive brugt som arbejdsplads og har derfor den optimale højde. Der kan være et par centimer i forskel fra model til model, men det er så lidt, at du ikke vil tænke over det. Et skrivebord har en mere optimal højde end f.eks. et spisebord, som slet ikke er designet til, at du skal sidde der i mange timer ad gangen.

Du skal også overveje hvilken størrelse skrivebord, som du ønsker - skal du have plads til en masse papirer, mapper og en stor computer? Eller skal der bare være plads til en lille bærbar? Et stort skrivebord giver plads til at kunne have alle sine ting liggende, mens de mindre versioner egner sig bedre til et lille hjemmekontor, eller hvis skrivebordet står i stuen.

Opbevaringsplads kan også være vigtig. Det er dejligt at kunne lægge papirer, mapper m.m. væk, når det ikke er i brug. Vi har praktiske skriveborde i træ med store skuffer eller hylder til opbevaring af forskellige ting. 

Hjemmekontor 2020 med skrivebord i træ

Skab et hyggeligt hjemmekontor

Udover at skabe et behageligt og funktionelt hjemmekontor, er det også vigtigt at gøre det hyggeligt og hjemligt. Husk at du i hjemmet har mulighed for at sætte dit eget præg på omgivelserne, så hvorfor ikke gøre det lidt hyggeligt? Det kunne f.eks. være at montere et par hylder i træ rundt omkring på kontoret. De giver både plads til lidt opbevaring, men gør det også muligt at have et familiefoto, en pyntegenstand eller et lys stående. Det er også hyggeligt at have et par planter eller blomster stående, som giver lidt liv og friskhed i rummet.

Sørg for bevægelse i løbet af dagen

Nu er vi ikke sundhedseksperter, men bevægelse er utrolig vigtigt i løbet af en lang arbejdsdag. Når du møder fysisk på arbejde, får du generelt rørt dig mere. Du cykler måske til arbejde, der er længere til kaffemaskinen, du skal gå til møder og måske hen til en kollega i den anden ende af bygningen. Du får altså rejst dig og bevæget benene mange flere gange i løbet af dagen. Det er derfor vigtigt at få bevæget dig på en anden måde i hjemmet, når kaffen er lige om hjørnet, møderne online, og der ingen bevægelse til og fra arbejde er. Vores råd er at rejse sig op mindst en gang i timen, og hvis det er muligt, at arbejde stående et par timer. Det kan eventuelt være ved barbordet eller ved et vægmonteret skrivebord, hvis du ikke har et hæve-sænkebord. Vi har flere forskellige vægmonterede skriveborde, som er super smarte. De fylder ikke meget på væggen, men giver en god arbejdsplads i den højde, som du ønsker. Det er også oplagt med en lille gåtur i frokostpausen, så du kommer lidt udendørs.

Vi håber, at du blev inspireret af vores blogindlæg. Du har også mulighed for at læse et af vores mange andre blogindlæg her.

Tilføj en kommentar

* Skal udfyldes

Bemærk venligst at kommentarer skal godkendes, inden de vises